Friday, June 3, 2011

Siap sedia ke NZ !!




hmm..tak sabar rasanya nak pergi bercuti ke New Zealand pada 13 jun sehingga 20 jun 2011 nanti..tapi masih banyak benda yang aku belum siapkan lagi terutama pakaian,persiapan diri dan macam2 lagi..inilah peluang terbaik aq untuk bercuti di luar negara,walaupun aq sudah menjejakkan kaki ke luar negara pada tahun lepas namun kali ini lebih menarik kerana aku akan pergi melancong bersama abang dan mak aq serta blogger terkenal dari malaysia dan china..aq mendapat peluang ini setelah aq memenangi satu pertandingan yang dianjurkan oleh AirAsia iaitu “Faces Go Places Contest” ..pada bulan lepas, pihak AirAsia telah telefon aq sewaktu aq di ipoh dan mereka berkata aq adalah diantara dua pemenang bertuah yang akan menaik penerbangan AirAsia ke New Zealand dan akan berada disanan selama 7H6M ..

Persoalannya kini, apabila tiba disana aq harus bertanding untuk menulis catatan aktiviti harian aq di NZ dan ditulis di dalam blog,..disana nanti akan dipecahkan kepada dua kumpulan untuk pertandingan tersebut dan akan dibantu dengan blogger terkenal dari malaysia dan china..aq mendapat tahu bahawa blogger terkenal yang akan pergi bersama dengan aq nanti ialah Budiey …kabarnya abang aq pernah mengenali blogger itu jadi mungkin tak jadi masalahlah untuk aq berkawan dengan dia juga..hehe…



dalam fikiran aq kini, aq sangat gembira dengan pemberian ini dan berharap akan menang lebih banyak hadiah lagi di masa akan datang,..soal New Zealand, mata wang mereka juga leh tahan iaitu 1 Dollar NZ = lebih kurang RM 4…jadi kene kumpul duit banyak2 la sebelum aq nak pegi ni..hehe..aq juga dikabarkan dari website nz travel bahawa bulan jun ini adalah musim sejuk dan suhunya mampu mencapai tahap minimum sehingga 7 darjah celcius..so aq kene prepare lagi awal la untuk kesana..maklum la kan malaysia kan negera beriklim panas dan lembap..yahuuuuu..nati leh main salji la..InsyAllah….doakan aq selamat pergi dan selamat pulang disana ye…tq AirAsia !!!

2 comments: