Tuesday, June 21, 2011

Apa ada di Hanmer Springs,New Zealand ?

Disinilah hotel saya tidur pada hari pertama perjalanan saya ronda-ronda south island,new zealand..Heritage Hanmer Spring ini terletak di Hanmer Springs iaitu disebuah kawasan pergunungan yang diliputi salji..permandangan yang cantik dan mempunyai kolam air panas membuatkan ramai pelancong datang ke sini untuk berehat dan bersantai..bukan sahaja air panas menjadi tumpuan disini..malah disini juga menyediakan aktiviti lasak seperti JetBoating, Bungy Jump, Rafting, Quad Bikes dan Claybird shooting..jika anda ke Hanmer Springs, Heritage Hanmer Springs adalah hotel terbaik untuk anda tingal kerana mempunyai kemudahan terbaik dan permandangan yang cantik.





pelbagai aksi extreme yang anda boleh cuba disini



Heritage Hanmer Spring mempunyai pelbagai kemudahan hotel terbaik disini dan tidak menjadi masalah kepada pengunjung untuk merasai keselesaan percutian anda disini..

DSC_0037


ini adalah diantara kemudahan yang ada di Heritage Hanmer Springs Hotel...rasa seperti di amerika je..

DSC_0029

Restaurant & Bar


DSC_0027

Lobby yang ada ruang pemanas



DSC_0021

Piano klasik yang cantik



DSC_0227

tandas yang selesa dan mempunyai heater yang terbaik


DSC_0226

mempunyai radio dan telefon


DSC_0223

dapur yang lengkap


DSC_0216

nak lagi panas bilik anda bakarlah kayu kat sini


DSC_0212

katil king size..huhu


DSC_0211

ruang tamu yang selesa dan tv LCD


DSC_0209

ruang makan yang mewah


sangat indah dan cantik ketika berada di Hanmer springs ini dan saya sangat bertuah kerana mendapat tajaan dari http://www.newzealand.com/my/ dan AirAsia untuk ke sini dengan percuma..thank you !!

DSC_0229

permandangan dari luar hotel Heritage Hanmer Springs


selain dari kemudahan hotel yang terbaik..di Hanmer Spring terkenal dengan kolam air panas yang mempunyai permandangan yang sangat2 cantik berbanding di negara kita..Hanmer Springs Thermal Pools adalah pilihan terbaik untuk anda merasai air panas terbaik di dunia..kolam air panas ini dibuka pada setiap hari kecuali pada hari krismas..ia mempunyai beberapa kolam air panas dan juga mempunyai spa yang terbaik..jadi anda ke new zealand..anda harus pergi ke tempat ini ok !! memang best sangat2 kat sini..

antara kemudahan yang ada disini ialah Private Pool/steam & sauna, Aqua Therapy, sulphur pools, Hexagonal Pools, Rainbow & Rock Pools, Freshwater Pool & Lazy river dan pelbagai lagi..suhu air disini boleh mencecah sehingga 40 darjah celcius..namun suhu diluar pada waktu pagi adalah 7 darjah celcius..jadi anda perlu cepat2 pakai tuala apabila keluar dari kolam..hehehe...sangat sejuk ooo...tapi best..



aq dan mak pergi mandi thermal pools..huhu



uzair mencari tempat untuk mandi




abg aku dan mak main superbowl



superbowl memang best la !!!



uzair berenang bersama franly(kawan dari sabah)



Thermal Pools yang terbaik dan mempunyai permandangan yang indah !


memang indah di new zealand..kepada pakcik makcik atau sesiapa yang tgk blog sy ni..saya sarankan baik la pergi ke new zealand..memang best sgt,..huhuhu rugi tak pegi

kat sini ada link untuk anda tengok tempat tu dengan lebih dekat lagi
Hanmer springs Thermal Pools

Pure New Zealand

2 comments:

  1. New Zealand... wonderful, beautiful and peaceful country. I want to pay another visit there. Hanmer Springs Hotel best!!!

    ReplyDelete