Thursday, June 23, 2011

Dell Bloggers Day 2011




Dell Bloggers Day 2011







Terima kasih kepada Dell kerana menjemput uzairothman.com ke Dell Bloggers Day 2011

Kini Uzairothman.com berada di Alexis Bistro Wine Bar dimana sedang brelangsung Dell Bloggers Day 2011 yang dihadiri oleh beberapa orang blogger terkenal Malaysia..syarikat komputer Dell sedang mempromosikan KL Younity Fest yang bakal berlangsung di sekitar Bukit Bintang pada sabtu (25/6/2011) ini..kepada anda yang nak menang laptop dari Dell dijemput untuk hadiri karnival yang dianjurkan oleh Dell ini kerana anda mungkin pemenang bertuah yang bakal membawa pulang laptop dari Dell..
dikarnival ini para pengunjung dapat berhibur bersama artis jemputan dan anda juga boleh menyertai aktiviti ekstrem yang bakal menguji kehebatan anda..

event ini bermula pada jam 3.30 petang (23/6/2011) dimulakan dengan penerangan dari Dell Officer yang menerangkan tentang Contest Xpress Your Style..kini Dell memberi peluang kepada belia-belia untuk mengembangkan bakat mereka dalam Design & Art..kepada belia-belia perlulah sertai contest ini kerana anda mungkin berpeluang untuk memenangi laptop terbaru dari Dell !!! huhu bukan senang Dell nak bagi percuma taw...so korang kene amik peluang keemasan ni..Dell akan memberi satu pemenang pada setiap minggu dan anda semua mempunyai empat minggu untuk mendapatkan hadiah ini !!!

klik kat sini untuk sertai contest yang bakal memberikan anda sebuah laptop terbaru dari Dell (Klik sini)




selepas itu, Dell juga menerangkan tentang kelebihan penggunaan windows live essentials..pengguaan aplikasi ini lebih memudahkan pengguna mengabungkan kesemua email ,facebook atau twitter dalam satu aplikasi dan ia sangat memudahkan pengguna..selepas itu, pihak www.says.my pula menerangkan tentang cara-cara meningkatkan trafik blog dengan menerangkan beberapa langkah mudah iaitu tajuknya "People-powered advertising in the age of seocial media" .. ia mempunyai tiga cara iaitu :-

1.naturally shareable
2.obvious clickable
3.meet objective

mudah kan cara nak meningkatkan trafik blog anda..anda boleh lawati www.says.my untuk maklumat lanjut bagi meningkatkan trafik blog anda kerana ia sangat berkesan dan mudah disebarkan kepada rakan-rakan anda!!!

selesai je says.my menerangkan cara meningkatkan trafik blog..pihak Dell mengadakan Debat iaitu cara manakan lebih mudah untuk menyebarkan informasi kepada pengguna dari segi social media atau cara konvensional iaitu dari media cetak..uzairothman.com mewakili social media dan ternyata social media lebih terbaik untuk digunakan dalam penyebaran info kepada pengguna kerana ia boleh diakses dari smartphone dan PC..




event diteruskan dengan giliran blogger untuk menunjukkan bakatnya dalam Express your style dengan melukis graviti kreatif mereka diatas kertas yang disediakan oleh pihak Dell..para blogger boleh melukis lakaran mereka dan terus menghantar penyertaan xpress your style yang bakal memperolehi peluang memenangi sebuah laptop daripada Dell !! ..anda juga boleh menyertai seperti para-para blogger seperti kami dengan melawati facebook Dell dan klik aplikasi xpress your style !!! mudah kan !! so masuk la sekarang !!!

para blogger juga mempunyai satu pertandingan yang dianjurkan oleh pihak Dell iaitu view blog terbanyak..dalam masa 2 jam para blogger boleh mengunakan laptop Dell yang disediakan untuk update twitter atau blog..Blogger Budiey.com telah memenangi pertandingan tersebut..tahiah budiey..



di event ini saya juga dapat ramai kenalan blogger baru seperti Rebecca Saw,Farahanim,Vernon Chan,TedXKL,firdaus,Budiey,mohd zaid ...



antara blogger yang hadir



Thank you to Alexis Bistro & Dell for our Dinner

4 comments:

  1. wah..bestnya asal apis tak dapat huhu

    ReplyDelete
  2. hhehe...

    hafiz : ssh oo mau lawan blogger2 lain..hebat2 dieorg

    ihsan : mmg best kalo free ..hehe

    ReplyDelete
  3. aku nak laptop pree gak plisss hahahaa

    ReplyDelete