Thursday, June 30, 2011

Day 5 : Saya suka New Zealand

hari ke lima aq hanya bersarapan pagi di bandar queenstown iaitu hampir dengan hotel novotel yang aku menginap ..aq hanya makan sandwich dan air mineral saja...pagi ini kami dibawa ke jambatan kawarau..aq pun xtau la nak buat apa kat sana..seawal jam 8.30 pagi kami pun bergerak ke tempat yang hendak dituju..perjalanan kesana hanya mengambil masa 20 minit dan kami tiba disana dengan penuh kejutan..mau tak nya..rupanya ada bungy jump kat sana..hahaha..excited gler aq tgk jambatan tu dengan air sungau yang kaler biru..memang cantik la..






disana aq diberi penerangan dan aq perlu timbang berat badan untuk mengetahui kesesuaian tali yang akan digunakan nanti...kawarau bridge mempunyai ketinggian 43 meter dan merupakan bungy jump pertama di dunia..ini merupakan satu pengalaman berharga disini mau taknye..aq buat bungy jumping pertama dalam hidup aq..hahaa...

tepat jam 10 pagi waktu new zealand..aq bersiap sedia di platform untuk membuat terjunan pertama dalam hidup aq..korang leh tengok video terjunan aq..disini..hehehe...








memang menarik la disini..aq dapat pengalamam berguna dan sangat2 teruja dengan bungy jump ini..thank you to AirAsia and Pure New Zealand kerana sponsor saya ke sini..





selepas selesai membuat bungy jump..aq pun makan tengah hari di tepi tasek wakatipu sambil menikmati udara segar bandar queenstown..selepas makan tengah hari..kami pun menaiki bot untuk ke Walter Peak iaitu rumah lama yang dijadikan muzium untuk lawatan orang ramai..perjalanan menaiki bot mengambil masa 30 minit..disana terdapat banyak kambing biri-biri dan mempunyai rumah agam yang mewah yang pernah diduduki oleh seorang jutawan new zealand disitu..



selepas melawat walter peak..kami dibawa pulang ke bandar queenstown dan balik ke hotel..pada waktu malam kami mempunyai masa lapang dan ketika itulah saya pergi bershopping dan makan malam ..hehhe..banyak juga la duit habis bershopping kat sana..hehee..



jam 11 malam aq pun tdo...zzzzzzz

No comments:

Post a Comment