Monday, April 11, 2011

Stadium sultan Muhammad ke-iv tidak layak !

stadium ini jelas sekali tidak sesuai bagi mengadakan perlawanan peringkat antarabangsa seperti kelayakan piala dunia atau kelayakan olimpik..idea timbalab presiden FAM jelas sekali tidak disokong oleh banyak pihak kerana itu cumalah hanya jalan beliau untuk memajukan pembangunan negeri kelantan dan mereka ingin mengambil kesempatan untuk pihak berwajib menaik taraf stadium sultan muhammad ke-iv itu...antara faktor yang menyebabkan ramai pihak tidak bersetuju adalah kerana score board di staidum itu masih lagi di takuk lama iaitu tidak mengunakan score board digital..selain itu,keselamatan pemain dan pagar penghalang tidak lah begitu selamat untuk para pemain dan termasuk penonton sendiri..yang paling penting adalah bilangan penonton yg hadir memang lah ramai tapi jika buat di stadium yang lebih besar pasti bilangan penonton bertambah dan kita juga yang akan dapat duit kan..



Gambaran stadium sultan muhammad ke iv


justeru, bagi saya contoh 3 stadium di bawah ini lebih wajar dibuat perlawanan antara bangsa untuk pasukan malaysia ..jika stadiu shah alam dan bukit jalil tidak dapat digunakan..stadium darul makmur di kuantan mungkin lebih baik digunakan berbanding stadium sultan muhammad ke-iv kerana kemudahan yang baik dan padang bagus serta keselamatan yang terjamin..



2 comments:

  1. Sekali sekala x salah kot buat kat tempat lain. Mmg SSA dgn SNBJ besar, tp jadinya mcm slalu, stadium kosong. Kat KB slalu full house, mungkin ada beza? Facilities boleh upgrade, dan kalau ada org yg akan make sure stadium tu naik taraf, TSAM lah org nya. Aku curious kau kata ramai org x stuju buat kat KB, aku tgk kat FB mcm ramai je yg stuju, termasuklah fan bola yg bukan dari klantan skali. Siapa ramai org yg x stuju tu?

    ReplyDelete
  2. Salam...mengutuk atau menghentam takde gunanya. Lebih baik sama2 berikhtiar dan berusaha untuk membaik-pulih bukan setakat stadium sahaja bahkan juga prasarana2 yg seringkali menjadi tumpuan ramai.

    ReplyDelete