Saturday, December 25, 2010

I-City bersama family

pada malam 24 disember tempoh hari.aku bersama-sama family aku + abang ipar dan makwe abg aku pergi ke i-city dengan menaiki proton persona akak aku..kami berhimpit 6 orang dalam 1 kete...tempat pertama yang kami pergi ialah sup herba kerinchi yang dekat2 dengan umah black mentor tu..makan besau la kami kat sana2..kami order macam2 sup..ada sup ayam,sup daging ada sup gear box...aq pulak order udang masak pedas dengan telur bistik sbg lauk tambahan.memang betul2 herba la sampai terus gi bilik air..hehee...udangnye pun pedas gila tapi sedap la..minuman pulak aq order ABC...SEDAP !!







setelah puas makan kami sekeluarga terus pergi ke i-city dan hanya perlu bayar RM 10 untuk satu keta...ramai giler orang kat sana ...ada yang sambut krimas dan ada pelancong dari luar pun ada..i-city ni mempunyai pelbagai jenis hiasan lampu dan sesuai untuk anda bawa keluarga anda kesini pada waktu malam..memang cantik la permandagan kat sini dan bayaran masuk pun murah kat sini..jadi xrugi la anda pegi..inilah keindahan selangor di waktu malam dan ianya lebih baik berbanding negeri2 lain di malaysia..






hampir 10 ribu orang melawati i-city dalam masa 1 hari terutama pada cuti umum atau hujung minggu...tempat permandangannye yang luas membolehkan para yang datang ke sini dapat menikmati suasana yang meriah serta cantik seperti di luar negara..i-city juga akan dimajukan lagi dengan beberapa tempat menarik akan ditambah di dalamnya seperti rumah ais..








ini adalah beberapa suasana di I-city yang menarik hati pengunjung..tengok la ye..rasanye xrugi kot kene bayar RM 10 untuk 1 kete...memang berbaloi la..pastu kupon tu bole pulak claim barang yang dijual kat dlm I-city tu





3 comments: