Wednesday, December 1, 2010

AFF CUP ;Indonesia (5) - malaysia (1)

perlawanan yang awalnya dikuasai malaysia,namun tiba2 saja indon kembali mengatur strategi baru dan malaysia terus dibolosi sehingga ke tamat permainan..puncanya ada 3

1. kesilapan pemain pertahanan malaysia iaitu asraruddin putra omar.
gambar diatas itu lah pemain yang menjadi punca utama kekalahan malaysia malam ini kepada indon..

2. kesilapan percaturan k.rajagopal yang gagal memberikan taktikal terbaik malah membuat kesilapan terbesar iaitu mengeluarkan amri yahya dan razman roslan..sepatutnya beliau perlu mengeluarkan asraruddin yang gagal beraksi dengan baik..selain itu,beliau jg tidak menurunkan khairul fahmi che mat ..

3. malaysia kalah sebab gugup..ada sebab dikatakan gugup kerana malaysia menguasi permainan namun hanya leka dan gugup kepada pemain indonesia dan menyebabkan gawang gol kita sering dibolosi..

perlawanan berikutnya malaysia akan menentang thailand dan berikutnya laos...

4 comments:

 1. Assalamualaikum...

  Begitulah episod bangun dan jatuhnya pasukan bola sepak Malaysia. Potensi sememangnya sudah ada dalam setiap skuad yang dibentuk, namun jika pemilihan pemain dilakukan dengan lebih telus, memilih pemain yang bersungguh2 mewakili negara, insya Allah pada lain2 bahagian akan baik juga akhirnya..

  Pemain Malaysia seringkali kalah dari segi mental. Mereka seperti kurang motivasi dan daya pemikiran positif. Tidak mustahil ada pemain yang beragama Islam meninggalkan solat.

  Solat juga memainkan peranan penting dalam kekuatan minda dan semangat pemain dan juga boleh dianggap sebagai "anti virus" yang paling ampuh dalam menghindari rasuah...

  ReplyDelete
 2. Awakakwkakkwka..............
  Malon Mang gak Bisa main Bola,Bisanya Main Sodok²an Pantat................

  ReplyDelete
 3. ahmad zaki - betul bang...solat kene jaga ..mungkin tak jaga solat antara punca kekurangan motivasi dan gagal mengawal tekanan..

  farah - terima jela kekalahan

  gendhy - wahai indon..kamu emang celeng...!!

  ReplyDelete