Wednesday, November 24, 2010

Nuffnang mampu mengubah hidup para Blogger.




Anda semua sudah semestinya tahu www.nuffnang.com.my , sebuah syarikat pengiklanan yang sering disebut-sebut oleh para blogger di Malaysia kini. Tidak kira tua atau muda semuanya masing-masing mengejar impian masing-masing untuk menjadi jutawan internet. Nuffnang adalah salah satu cara untuk blogger-blogger seperti anda untuk mencari pendapatan sampingan.

bagi anda yang tidak menjadi ahli nuffnang..jangan berlengah lagi, marilah turut serta menjadi ahli dan anda mungkin akan mampu kehidupan anda disamping mendapat keuntungan sampingan..caranya mudah iaitu dengan mengikuti langkah-langkah ini. terlebih dahulu anda perlulah melayari laman web nuffnang iaitu www.nuffnang.com.my


setelah anda mengikuti langkah-langkah ini ..anda perlulah sentiasa peka dengan email anda supaya anda dapat mengetahui apa sahaja info terbaru dari Nuffnang.selain itu, anda juga boleh menambahkan pendapatan anda dengan menyertai churp-churp atau Innit, kedua-dua rangkaian ini juga ialah milik Nuffnang.



churp-churp juga boleh menambahkan pendapatan anda, caranya anda perlu mendaftar churp-churp dan anda perlu sambungkan talian churp-churp anda dengan Facebook dan Twitter anda ..syarat terpenting ialah anda mestilah mempunyai 25 followers. setelah itu anda akan menerima tugasan pertama anda dari churp-churp.tugasan itu memerlukan anda mengunakan blog anda untuk mempromosikan iklan yang diberi.

bagi www.innit.nuffnang.com pula atau dikenali sebagai Innit. ia membolehkan anda mempromosikan blog anda dengan cara meletakkan link post entry anda ke dalam Innit.oleh itu,ramai ahli-ahli nuffnang akan membaca link anda dan akan juga membaca blog anda..ia juga boleh dikatakan seperti PING blogger dan ia sangat mudah digunakan untuk menyebarkan post entry anda.



jadi kepada blogger-blogger baru, teruskan usaha anda untuk menambah pendapatan anda..saya juga ingin mengucapkan tahniah dan terima kasih kepada nuffnang kerana telah membolehkan saya mempunyai ramai kawan blogger dan menerima sedikit keuntungan dari blog saya...

10 comments:

  1. ahaha.
    siapa yang tak fofular kena rajin blogwalking.
    malas gile. :p

    ReplyDelete
  2. apa maksud churp churp mesti ada 25 follower? ptt la saya x pnh dapat tugasan dr churp2! boleh tlg explain x?

    ReplyDelete
  3. kak nida : tu la masalahnye,...hehe,..dah la sibuk,..kene la rajin2 update entry yg bagus2..baru la fofular..hihi


    kritianne: churp2 nk kita punyer twitter account ada 25 org followers baru la kita dpt assignment

    ain: tq..hehe

    ReplyDelete
  4. oh mcm 2 ye...sy memang jarang main twitter ni.. so follower pun x ramai hehe

    ReplyDelete
  5. baru ade beberapa sen jek kat nuffnang :(, huhu

    ReplyDelete
  6. aku.mcm.tak.faham. tlgla explain dgn lebih lanjut.....

    ReplyDelete
  7. psl nuffnang tula..aku tak faham cm..dy kne ade ape2 requirement ke nk apply bnde tu...

    ReplyDelete
  8. xdela..just daftar je kat www.nuffnang.com.my ..then ko follow je kat arahan dia pasti isi form pastu letak iklan kat blog ko..tu je

    ReplyDelete