Monday, November 29, 2010

EL-clasico yang mengecewakan buat aku.


apa tak nye pasukan Real Madrid aq bukan hanya tewas malas kalah dengan memalukan dengan pasukan barcelona sebanyak 5-0...apa sudah jadi kepada Real yang tidak pernah kalah sepanjang musim ini..permainan semalam memang sangat teruk buat real dan diharap jose mourinho dapat kembali memenagi perlawanan seterusnya supaya dapat memintas barcelona daripada penghulu liga.. gol dijaringkan oleh xavi,pedro, 2 gol dari villa dan satu oleh jeffren....

antara punca kekalahan real madrid ialah disebabkan kelalaian sergio ramos dan kesilapan pertahanan real madrid yang gagal marking player barcelona terutama sekali penyerang berbisa leonal messi dan david villa..kegagalan itu amat nampak sekali di atas padang akan kelemahan real madrid dan ia mudah dihidu oleh barcelona untuk berpesta gol..

dengan berkelebihan bermain di tempat sendiri dan bermain dalam keadaan hujan serta pengadil yang selalu memihak kepada barcelona diantara tekanan yang dihadapi oleh pemain real madrid...namun aku harap real madrid dapat bangkit dari kekalahan ini dan memenangi el-clasico di bernebau pada bulan 4 tahun depan..viva madridtas!

No comments:

Post a Comment