Wednesday, November 24, 2010

DiGi BlackBerry Torch 9800 – Hot New Features



Tahukah korang kenapa hari ini aku menulis pasal DiGi Blackberry Torch?.. haaa ni nak kasi tahu kat semua yang kini DiGi menawarkan DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone untuk pelanggan-pelanggannya. Wow memang syok lah DiGi sebab dah keluarkan Blackberry Torch ni. Selain mempunyai fungsi
yang menarik ianya juga amat sesuai sekiranya digunakan bersama pakej DG Smart Plan tanpa had setiap hari. DG Smart Plan menjadikan aku lebih pintar dan semakin pintar. Sebab itulah aku cadangkan korang semua menggunakan pakej ini.


Aku dari dulu lagi mengidam nak pakai Blackberry tapi sampai hari ni tak dapat nak merasa, lebih-lebih lagi aku sebagai student yang amat memerlukan smartphone yang boleh memudahkan urusan pembelajaran aku. Jangan ingat smartphone untuk orang-orang berkejaya sahaja sebab pelajar juga boleh jadikan smartphone ni sebagai medium untuk mencari bahan pembelajaran dengan pantas. Bila sebut sebagai pelajar perkara yang penting bagi aku adalah mudah, pantas, tepat dan pintar sebab itulah prinsip pembelajaran aku. Kalau ada DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone ni semua prinsip pembelajaran aku itu boleh menjadi satu. (Smart Plan)


Zaman sekarang ni Facebook, Twitter, YM, Buzz adalah medium sosial utama bagi kita. Sebagai seorang pelajar aku juga suka bersosial dialam maya. Cikgu aku juga mempunyai akaun Facebook dan Twitter dan adakalanya kami berkomunikasi melalui medium ini kerana ianya mudah dan murah sekiranya menggunakan pakej DG Smart Plan tanpa had setiap hari. Selain dari itu aku nak sangat menggunakan DiGi Blackberry Torch ni kerana rangkaian DiGi yang kian meluas dan pintar ini menjadikan kehidupan seharian bertambah riang ceria.

Benda yang pertama sekali aku tengok kalau nak membeli handphone adalah spesifikasi handphone itu dulu. Disini aku ada sediakan Spesifikasi untuk Smartphone DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone ini untuk semakan korang semua. Apa yang menarik disini DiGi Blackberry Torch menawarkan pelbagai ganjaran dan kelebihan tersendiri. Jom lihat gambar dibawah.

Apa yang terpenting yang perlu ada didalam Smartphone Blackberry Torch ni adalah aplikasinya. Aplikasi yang paling popular dan tersedia ada adalah BlackBerry maps yang membolehkan kita memaparkan peta secara online dan pantas. Document viewer (Word, Excel, PowerPoint pula bagi memudahkan urusan pejabat atau pembelajaran. Media player MP3/WMA/eAAC+/FlAC/OGG dan Video player DivX/XviD/MP4/WMV/H.263/H.264 merupakan fungsi media utama didalam Blackberry Torch ini. Organizer dan Voice memo/dial memudahkan aku menyemak jadual pelajaran dan merakan sesi pembelajaran kelas oleh cikgu untuk buat ulang kaji pelajaran. Wow memang bagus lah Blackberry Torch ni!... nak satu..

Selain dari itu terdapat pelbagai fungsi terkini dilengkapi didalam Blackberry Torch ini. Antaranya seperti berikut.. aku dah semak ada 7 benda paling syok dan hot tentang Blackberry Torch ni..



Memang berbaloi lah kalau kita ada DiGi Blackberry Torch ni sebab semuanya ada dan amat memudahkan urusan harian kita. Apa yang lebih terkini adalah skrin Blackberry Torch ini adalah skrin sentuh yang paling lancar. Ianya juga pertama kali dilengkapi dengan kekunci QWERTY dan Touchscreen. Grafik dan Menu yang tersendiri menjadikan anda bebas dan mengembara bersama Blackberry Torch dengan mudah kerana ianya direka khas untuk memudahkan anda. Antara terbaru adalah Universal Search yang membolehkan anda membuat carian folder, apps, internet dan email dalam satu carian, ianya akan membuat carian sehingga katakunci yang diinginkan dijumpai. Jika inginkan real-time chat conversation, anda perlukan apps Blackberry Messenger (BBM). Abjad "D" menunjukkan mesej anda telah sampai kepada penerima dan abjad "R" menunjukkan mesej anda telah dibaca, apabila bercakap soal mudah ianya (Blackberry Messanger) sudah dilengkapi pada DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone anda. Jadi biarkan BBM anda menjadi peneman dikala suka dan duka.

Multitasking is just another one of those things BlackBerry has been doing right, from the beginning. Now we've gone a step above with multi-connectivity. That means your apps stay connected whether you're using them or not. Regardless of what you're doing, emails, messages, updates and notifications keep coming through.



Jadi apa tunggu lagi, dapatkan sebiji DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone di cawangan DiGi berhampiran rumah anda dan alami sendiri keunikannya. Harga seunit DiGi Blackberry Torch 9800 Smartphone adalah RM2299 dan sekiranya anda menggunakan DG Smart Plan untuk 12 bulan harganya RM1749 (Jimat RM550) dan sekiranya kontrak 24 bulan harganya RM1499 (Jimat RM800). Tambahan RM10/Bulan untuk menikmati Blackberry Internet Service (BIS).


Surf SMART – Monthly Internet Unlimited plan for only RM 68
Call SMART – No minimum call usage
Save SMART – 100% rebate on the Internet Unlimited plan (terms & conditions apply)
Roam SMART – Unlimited data roaming for only RM 36 a day

Untuk maklumat lanjut tentang Plan Smart Plan ini sila klik disini :


Terima kasih kepada Nuffnang Malaysia dan DiGi kerana memberi peluang kepada semua blogger untuk mencuba Digi smartp ini. Diharap program The BlackBerry Torch – Hotter and Smarter with DiGi seperti ini dapat diteruskan lagi pada masa hadapan. :)





6 comments:

  1. hahah bersunguh2 ko nak Torch ni ek.. Good luck k

    ReplyDelete
  2. Nice post !! Hope u win..I love Digi too...

    ReplyDelete
  3. thanks yea... congrats to u too yea bro!! omg i was really surprised to win - with all that competition but really2 thank God for this. congrats again!

    ReplyDelete
  4. wow. congratz sbb menang. hihi :D

    ReplyDelete