Monday, June 7, 2010

My Water Moments


sewaktu saya sedang menulis mesej di dalam jamban rumah saya..tiba-tiba di dalam kelekaan telefon bimbit saya telah terjatuh ke dalam lubang jamban, dengan perasaan sedih dan marah saya terpaksa juga mengangkat semula telefon di dalam kekotoran..hehehe...itu baru kali pertama ia termasuk kedalam air...pada minggu depan berikutnya,,saya telah pergi ke gunung ledang dan bermandi di air terjun sagil...sewaktu saya sedang mengambil gambar disana,,,telefon ini jugalah telah jatuh kedalam sungai ledang dan akhirnya telefon itu gagal berfungsi dan ianya telah rosak....jadi saya merasakan sony TX5 ini lebih baik kerana ia boleh tahan air dan mempunyai ketajaman pixel gambarnya yang baik...

Cyber-shot kompak TX5 dibina dengan tahan air, goncangan, debu dan suhu dan ianya terbukti! Dengan ciri-ciri seperti Intelligent Sapu Panorama, Genggam Twilight dan Anti-blur, TX5 memberikan kekuatan fotografi untuk menembak dengan gaya bila-bila masa, di mana-mana


• Water-proof (up to 3 meters)
• Handheld Twilight
• Intelligent Sweep Panorama
• “Exmor R” CMOS Sensor
• BIONZ Image Processor
• 25mm wide angle Carl Zeiss® Vario-Tessar lens

-Beautiful images—even in low light

Untuk lingkungan dengan pencahayaan rendah, bahagian belakang-diterangi "Exmor R" Sensor CMOS memberikan prestasi yang menakjubkan dan meningkatkan sensitiviti oleh 2x untuk mengurangkan hingar.

-Natural and vibrant image

BIONZ Image Processing Engine secara drastik menurunkan tingkat kebisingan dan mencapai ketepatan yang tinggi dalam auto-fokus, pendedahan automatik-pembetulan dan menyeimbangkan auto white; mencipta citra yang lebih alami dan hidup di persekitaran turun gambar yang berbeza.

-Realistic photos with excellent contrast

Carl Zeiss ® Vario-Tessar Lens memberikan dikompromikan, tepat terperinci dan imej realistik dengan kontras yang sangat baik

-Capture perfect twilight shots

Dengan mod Twilight Genggam, foto anda bermegah suara 50% kurang kerana sensitiviti quality "Exmor R" Sensor CMOS digabungkan dengan prosesor BIONZ imaging membolehkan kamera untuk menempatkan di enam frame visual untuk mencipta citra gambar yang optimum tunggal.

Bahkan ketika mengambil gambar pada setting ISO tinggi atau tanpa menggunakan tripod, anda masih menikmati gambar lebih bersih, lebih tajam dengan Genggam Twilight.

Water-proof
Dive in with the water-proof Cyber-shot TX5. Capture beautiful underwater shots up to 3m deep for up to 60 minutes*.

Temperature-proof
Keep on shooting even below freezing point up to –10ÂșC** with this tough camera in harsh weather conditions.

Dust-proof
With the superb dust-resistance of the Cyber-shot TX5, you can be assured to always get spotless images whatever the environment is!

Shock-proof
The shock-proof design of the Cyber-shot TX5 allows drops of up to a height of 1.5m*, the usual height we hold the camera for photo-taking.


untuk maklumat lanjut sila lawati

http://www.sony.com.my/product/dsc-tx5

No comments:

Post a Comment