Wednesday, May 19, 2010

kuala lumpur (2) - selangor (4) - liga super 2010
malam semalam aq menonton perlawanan liga super diantara selangor vs kuala lumpur di stadium KLFA cheras...stadium tu dekat je dengan umah ..so aq sampai san kul 8.30..agak awal la juga..

dalam padang yang licin dan basah tu, macam2 aksi dan gaya yang klkar aq tgk player2 ni buat..ada yang maen sliding la..ada tergolek la..padahal dieorang ada yang maen malaysia..malam tu selangor opening gol iaitu oleh Liew kit kong hasi daripada sepakan percuma dari kiri dan ditandung olek kit kong yang berada pada bola 50-50 .

keputusan kekal hingga tamat 1st half,..masuk je 2nd half KL pula yang gol hasil kelekaan pertahanan selangor yang membiarkan pemain Kl melepaskan sepakan bebas dari luar kotak penalti..seminit selapas itu ,safee sali memberi lorongan bola kebelakang kepada safiq rahim dan dgn mudah safiq melepaskan rembatana dan gol..namun gol tidak dikira kerana safee sali berada di dalam keadaan ofsaid..

akhirnya wira selangor iaitu amri yahya menjaringkan 2 gol bagi bagi menjarakkan kedudukan 3-2....namu begitu kl merapakan jurang pada gol keduanya iaitu hasil daripada sepakan penalti...

ketika dilihat perlawanan sudah hampir tamat, safiq rahim melepaskan rembatan dari pada luar kotak penalti dari sebelah kiri pintu gol kuala lumpur dan berjaya menumpaskan penjaga gol kl dan memberikan gol ke-4 kepada selangor..

keputusan penuh : -

Dua gol oleh ketua pasukan, Amri Yahyah pada minit ke-65 dan ke-73, selain masing-masing satu gol oleh Liew Kit Kong (minit kelapan) dan Safiq Rahim (m-90) pada aksi di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, memastikan Merah Kuning kekal di tangga teratas dengan 41 mata.

Tuan rumah bagaimanapun merapatkan jurang gol menerusi dua gol Raimi Mohd. Nor, seminit selepas rehat dan hasil sepakan penalti pada minit ke-66.

No comments:

Post a Comment